Θερμομόνωση ταράτσας :

Θερμομόνωση ταράτσας με ελαφροσκυρόδεμα (κλασική – συμβατική μέθοδος).
Τρόπος Εφαρμογής:

Πριν τη θερμομόνωση ταράτσας, καθαρίζουμε όλη την επιφάνεια, γίνεται εξομάλυνση αυτής και ξήλωμα διαφόρων σαθρών κονιαμάτων.

Στην συνέχεια ξεκινάμε την τοποθέτηση Ferizol 5cm(EPS 80) σε λευκό η γκρι χρώμα. Εφόσον ελέγξαμε τη σωστή τοποθέτηση των υλικών, ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τη τσιμεντογωνία σε 5 cm μέσο όρο, ώστε να έχουμε τη σωστή κλίση για τα νερά.

Εφόσον έχουμε ρίξει την τσιμεντογνωνία, περιμένουμε να στεγνώσει πολύ καλά, περίπου 5 με 7 ημέρες. Στη συνέχεια περνάμε τη ταράτσα 1 χέρι βερνίκι (βενζινόκολλα). Συνεχίζουμε με την τοποθέτηση του ασφαλτόπανου 4.5 kg το τετραγωνικό μέτρο, βάζοντας γκρι ψηφίδα για μεγαλύτερη αντοχή της μόνωσης της ταράτσας.

Τέλος περνάμε όλη τη ταράτσα 2 χέρια μονωτικό υλικό (Izoflex) σε λευκό χρώμα το οποίο εγγυάται τη μόνιμη λύση κατά της υγρασίας!

Κατασκευή σκυροδέματος

Κατασκευή ελαφρού σκυροδέματος με ειδική πρέσα 10 έως 15 εκατοστά με ρύσεις προς τις υδρορροές περίπου 1% και μερικής θερμομόνωσης, με kcal/mh °C για πυκνότητα 350 κιλών/κ.μ. Συγκεκριμένα ελαφροσκυρόδεμα μέσου πάχους 10εκ. ισοδυναμεί με θερμομονωτικές πλάκες 2εκ. σύνθεση τσιμέντου 300 κιλά το κυβικό. Έχει συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ=0,11.

Μετά το πέρας 36 ωρών και άνω -εκτός υψηλών θερμοκρασιών- γίνετε επάλειψη του ελαφρού σκυροδέματος με ασφαλτικό βερνίκι σε όλο το μήκος και πλάτος της επιφάνειας .Το συγκεκριμένο βερνίκι αυξάνει στο μέγιστο την πρόσφυση της ασφαλτικής μεμβράνης στο υπόστρωμα και συντελεί στην αποφυγή της αποκόλλησης της μεμβράνης από την περιφέρεια.

θερμοσυγκόλληση

Ακολουθεί θερμοσυγκόλληση ελαστομερούς ασφαλτικής μεμβράνης (SBS) με άνω επικάλυψη ορυκτής ψηφίδας (στους -20 °C). Η θερμοσυγκόλληση της μεμβράνης στο υπόστρωμα γίνεται με τη χρήση κατάλληλου φλόγιστρου. Οι μεμβράνες συγκολλούνται η μια παράλληλα με την άλλη , με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη ροή του νερού. Η επικάλυψη των φύλλων μεταξύ τους είναι 10 εκατοστά κατά μήκος του ρολού και τουλάχιστον 15εκ. στα άκρα του. Οι επικαλύψεις των μεμβρανών κατά τη συγκόλληση πιέζονται ελαφρά, έως ότου το τήγμα του υλικού να εμφανιστεί στο σημείο της ένωσης, γεγονός ενδεικτικό της στεγανής συγκόλλησης των μεμβρανών. Προεκτεινόμαστε 10 έως 15 εκατοστά επί του στηθαίου. Ειδικό μερεμέτισμα σε ηλιακούς, δεξαμενές, αναμονές και υδροροές.

Ενίσχυση της μόνωσης

Ενίσχυση της μόνωσης με εφαρμογή ελαστοπλαστικού ασφαλτικού υλικού σφραγίσεως σε όλα τα ευαίσθητα σημεία. Σφράγιση με ελαστομερή μαστίχη όλης της περιφέρειας στο σημείο όπου η άκρη της μεμβράνης συναντά το στηθαίο ή το τοιχίο. Με αυτή τη μέθοδο ουσιαστικά μηδενίζονται οι πιθανότητες αποκόλλησης της μεμβράνης από την περιφέρεια παρ’ όλη την καταπόνηση που υφίστανται η μεμβράνη. Είναι υλικό μεγάλης ελαστικότητας, έχει μέγιστη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία (-20°C ~ 90°C ) και είναι λευκού χρώματος. Για περαιτέρω ενίσχυση της μόνωσης προτείνεται και η δεύτερη στρώση ασφαλτικής μεμβράνης, βάσει του εθνικού προτύπου.

Η Θερμομόνωση της ταράτσας είναι πλέον μια διαδεδομένη εφαρμογή που ουσιαστικά εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα από την οικονομία που προσφέρει στις απώλειες θέρμανσης ή ψύξης του χώρου μας.

Ρωτήστε μας για τις νέες τεχνικές εφαρμογής στεγανοποίησης και θερμομόνωσης ταράτσας και θα σας προτείνουμε το κατάλληλο σύστημα για εσάς.
Όλες οι εφαρμογές στεγανοποίησης-θερμομόνωσης καλύπτονται με γραπτή εγγύηση καλής εκτέλεσης και υλικών.