Έχετε πρόβλημα υγρασίας ή μούχλας; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε!

Μονώσεις ταρατσών, στεγανοποιήσεις ταρατσών

Μονώσεις ταρατσώνΞεκινώντας την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας μας, το πρώτο σημείο που πρέπει να επέμβουμε είναι η μόνωση της ταράτσας και αυτό γιατί η ταράτσα είναι το μεγαλύτερο τμήμα του κτιρίου.
Τα είδη “Μονώσεις ταρατσών” που εφαρμόζονται από την Monotiki.net είναι η συμβατική μόνωση και η ανεστραμμένη μόνωση.Και τα δυο συστήματα που αναφέραμε έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και αυτά έχουν να κάνουν με την ανάγκη της κάθε οικίας.

Για να φτιαχτεί μια ταράτσα πρέπει πρώτα να δούμε το πρόβλημα που υπάρχει για να το διορθώσουμε.
Στην συνέχεια σας δίνουμε τις λύσεις για την εξιδεικευμένη και σωστή αντιμετώπιση του δικού σας προβλήματος μαζί με το οικονομικό κόστος και την εγγύηση των εργασιών μας.

Μονώσεις ταρατσών, στεγανοποιήσεις ταρατσών

Μονώσεις ταρατσώνΞεκινώντας την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας μας, το πρώτο σημείο που πρέπει να επέμβουμε είναι η μόνωση της ταράτσας και αυτό γιατί η ταράτσα είναι το μεγαλύτερο τμήμα του κτιρίου.

Συμβατική μόνωση

Στη συμβατική μόνωση ταράτσας τοποθετούμε τη θερμομόνωση κάτω από τη στεγανοποίηση. Προτείνεται για περιπτώσεις όπου δεν είναι αναγκαία η τοποθέτηση τελικής επικάλυψης της μόνωσης (πλακίδια), ή λόγω ανάγκης ελαφριάς κατασκευής.

Μονώσεις ταρατσών, στεγανοποιήσεις ταρατσών

Μονώσεις ταρατσώνΞεκινώντας την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας μας, το πρώτο σημείο που πρέπει να επέμβουμε είναι η μόνωση της ταράτσας και αυτό γιατί η ταράτσα είναι το μεγαλύτερο τμήμα του κτιρίου.

Ανακλαστική μόνωση

Με την Ανακλαστική Μόνωση εκτός από την πλήρη στεγάνωση της επιφάνειας, αποτρέπεται και η μετάδοση της θερμότητας στις ταράτσες και τους τοίχους.
Στην περίπτωση όπου εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σύστημα στην ταράτσα ενός κτιρίου, το 90% της ηλιακής ακτινοβολίας ανακλάται πίσω στην ατμόσφαιρα.
Πλεονεκτήματα
1) Βελτιώνεται σημαντικά ο δροσισμός της κατοικίας με αποτέλεσμα την χρήση των κλιματιστικών σε πολύ μικρότερο βαθμό και μόνο σε ώρες αιχμής.

2) Πλήρη προστασία από το νερό (στεγανοποίηση) και τη ζέστη με βάρος κατασκευής μόλις 1,5kg/m2.

3) Το κόστος σε σχέση με άλλα συστήματα μόνωσης είναι αρκετά πιο οικονομικό.

4) Μηδαμινές απαιτήσεις προετοιμασίας της επιφάνειας (μεταφορά ή ανύψωση ηλιακών και δεξαμενών, χτίσιμο περιμετρικού στηθαίου κ.α.).
Επιπροσθέτως βάφοντας το σπίτι σας εσωτερικά εγκλωβίζετε τη θερμότητα από τα συστήματα θέρμανσης (καλοριφέρ, τζάκι κ.α.) διατηρώντας συνεχώς μία ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα, εξοικονομώντας έως και 25% ενέργεια από τη χρήση των θερμαντικών σωμάτων!

Στεγανοποίηση ταράτσαςΣτεγανοποίηση ταράτσας

Για να διαλέξουμε και να προτείνουμε το κατάλληλο σύστημα Στεγανοποίησης ταράτσας λαμβάνουμε υπόψη κυρίως τα παρακάτω :

Αν υπάρχουν κλίσεις στην ταράτσα (όταν βρέχει τα νερά φεύγουν στις υδρρροές ή λιμνάζουν επάνω στην επιφάνεια;)

-Τη χρήση που θα γίνεται επάνω στην επιφάνεια (απλή επίσκεψη ή χρήση της ταράτσας με τραπέζι και καρέκλες;)

-Αν υπάρχει ήδη παλαιά μόνωση και ο βαθμός προσβολής της από την υγρασία.

 • Αν υπάρχουν ευπαθή σημεία στην ταράτσα που χρίζουν ιδιαίτερης μελέτης και εφαρμογής ξεχωριστού στεγανωτικού υλικού.
 • Τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας ως προς την ένταση των συστολοδιαστολών που θα καταπονούν τη στεγανοποίηση, για την πρόταση ανάλογων ελαστομερών συστημάτων.
 • Η κατάσταση των στηθαίων και οι επισκευές που τυχόν θα χρειαστούν.
 • Η διατομή των υδρορροών για την ομαλή απορροή των υδάτων.

Ανάλογα με την περίπτωση η στεγανοποίηση της ταράτσας μπορεί να γίνει:

 • Με μεμβράνες επικόλλησης
 • Με μεμβράνες επάλειψης
 • Με διαφανείς μεμβράνες

Θερμομόνωση ταράτσας :

Θερμομόνωση ταράτσας με ελαφροσκυρόδεμα (κλασική – συμβατική μέθοδος).
Τρόπος Εφαρμογής:

Θερμομόνωση ταράτσαςΠριν τη θερμομόνωση ταράτσας, καθαρίζουμε όλη την επιφάνεια, γίνεται εξομάλυνση αυτής και ξήλωμα διαφόρων σαθρών κονιαμάτων.
Επάλειψη με ασφαλτικό γαλάκτωμα σε όλο το μήκος και πλάτος της επιφάνειας για τη δημιουργία φράγματος υδρατμών. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεται η συσσώρευση υγρασίας με την μορφή υδρατμών από το εσωτερικό του σπιτιού προς την μονωμένη επιφάνεια.
Τοποθετούμε θερμομονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης ή σε εξαιρετική περίπτωση τοποθέτηση εξιλασμένης πολυστερίνης.

Κατασκευή σκυροδέματος

Κατασκευή ελαφρού σκυροδέματος με ειδική πρέσα 10 έως 15 εκατοστά με ρύσεις προς τις υδρορροές περίπου 1% και μερικής θερμομόνωσης, με kcal/mh °C για πυκνότητα 350 κιλών/κ.μ. Συγκεκριμένα ελαφροσκυρόδεμα μέσου πάχους 10εκ. ισοδυναμεί με θερμομονωτικές πλάκες 2εκ. σύνθεση τσιμέντου 300 κιλά το κυβικό. Έχει συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ=0,11.

Θερμομόνωση ταράτσαςΜετά το πέρας 36 ωρών και άνω -εκτός υψηλών θερμοκρασιών- γίνετε επάλειψη του ελαφρού σκυροδέματος με ασφαλτικό βερνίκι σε όλο το μήκος και πλάτος της επιφάνειας .Το συγκεκριμένο βερνίκι αυξάνει στο μέγιστο την πρόσφυση της ασφαλτικής μεμβράνης στο υπόστρωμα και συντελεί στην αποφυγή της αποκόλλησης της μεμβράνης από την περιφέρεια.

θερμοσυγκόλληση

Ακολουθεί θερμοσυγκόλληση ελαστομερούς ασφαλτικής μεμβράνης (SBS) με άνω επικάλυψη ορυκτής ψηφίδας (στους -20 °C). Η θερμοσυγκόλληση της μεμβράνης στο υπόστρωμα γίνεται με τη χρήση κατάλληλου φλόγιστρου. Οι μεμβράνες συγκολλούνται η μια παράλληλα με την άλλη , με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη ροή του νερού. Η επικάλυψη των φύλλων μεταξύ τους είναι 10 εκατοστά κατά μήκος του ρολού και τουλάχιστον 15εκ. στα άκρα του. Οι επικαλύψεις των μεμβρανών κατά τη συγκόλληση πιέζονται ελαφρά, έως ότου το τήγμα του υλικού να εμφανιστεί στο σημείο της ένωσης, γεγονός ενδεικτικό της στεγανής συγκόλλησης των μεμβρανών. Προεκτεινόμαστε 10 έως 15 εκατοστά επί του στηθαίου. Ειδικό μερεμέτισμα σε ηλιακούς, δεξαμενές, αναμονές και υδροροές.

Ενίσχυση της μόνωσης

Ενίσχυση της μόνωσης με εφαρμογή ελαστοπλαστικού ασφαλτικού υλικού σφραγίσεως σε όλα τα ευαίσθητα σημεία. Σφράγιση με ελαστομερή μαστίχη όλης της περιφέρειας στο σημείο όπου η άκρη της μεμβράνης συναντά το στηθαίο ή το τοιχίο. Με αυτή τη μέθοδο ουσιαστικά μηδενίζονται οι πιθανότητες αποκόλλησης της μεμβράνης από την περιφέρεια παρ’ όλη την καταπόνηση που υφίστανται η μεμβράνη. Είναι υλικό μεγάλης ελαστικότητας, έχει μέγιστη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία (-20°C ~ 90°C ) και είναι λευκού χρώματος. Για περαιτέρω ενίσχυση της μόνωσης προτείνεται και η δεύτερη στρώση ασφαλτικής μεμβράνης, βάσει του εθνικού προτύπου.

Η Θερμομόνωση της ταράτσας είναι πλέον μια διαδεδομένη εφαρμογή που ουσιαστικά εξοικονομούμε ενέργεια και χρήματα από την οικονομία που προσφέρει στις απώλειες θέρμανσης ή ψύξης του χώρου μας.

Ρωτήστε μας για τις νέες τεχνικές εφαρμογής στεγανοποίησης και θερμομόνωσης ταράτσας και θα σας προτείνουμε το κατάλληλο σύστημα για εσάς.
Όλες οι εφαρμογές στεγανοποίησης-θερμομόνωσης καλύπτονται με γραπτή εγγύηση καλής εκτέλεσης και υλικών.

Ζητήστε δωρεάν προσφορά

Ζητήστε τώρα τη δωρεάν εκτίμηση κόστους για όποιο πρόβλημα υγρασίας αντιμετωπίζετε. Άμεσα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα έρθει στο χώρο σας.

  Όνομα *

  Επώνυμο *

  Το email σας *

  Τηλέφωνο

  Θέμα

  Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;