Μονώσεις ταρατσώνΞεκινώντας την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας μας, το πρώτο σημείο που πρέπει να επέμβουμε είναι η μόνωση της ταράτσας και αυτό γιατί η ταράτσα είναι το μεγαλύτερο τμήμα του κτιρίου.
Τα είδη “Μονώσεις ταρατσών” που εφαρμόζονται  από την  Monotiki.net είναι η συμβατική μόνωση και η ανεστραμμένη μόνωση.Και τα δυο συστήματα που αναφέραμε έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και αυτά έχουν να κάνουν με την ανάγκη της κάθε οικίας.

Για να φτιαχτεί μια ταράτσα πρέπει πρώτα να δούμε το πρόβλημα που υπάρχει για να το διορθώσουμε.
Στην συνέχεια σας δίνουμε τις λύσεις για την εξιδεικευμένη και σωστή αντιμετώπιση του δικού σας προβλήματος μαζί με το οικονομικό κόστος και την εγγύηση των εργασιών μας.

    • Συμβατική μόνωση
      Στη συμβατική μόνωση ταράτσας τοποθετούμε τη θερμομόνωση κάτω από τη στεγανοποίηση. Προτείνεται για περιπτώσεις όπου δεν είναι αναγκαία η τοποθέτηση τελικής επικάλυψης της μόνωσης (πλακίδια), ή λόγω ανάγκης ελαφριάς κατασκευής.
    • Ανακλαστική μόνωση

Με την Ανακλαστική Μόνωση εκτός από την πλήρη στεγάνωση της επιφάνειας, αποτρέπεται και η μετάδοση της θερμότητας στις ταράτσες και τους τοίχους.
Στην περίπτωση όπου εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σύστημα στην ταράτσα ενός κτιρίου, το 90% της  ηλιακής ακτινοβολίας ανακλάται πίσω στην ατμόσφαιρα.
Πλεονεκτήματα
1) Βελτιώνεται σημαντικά ο δροσισμός της κατοικίας με αποτέλεσμα την χρήση των κλιματιστικών σε πολύ μικρότερο βαθμό και μόνο σε ώρες αιχμής.

2) Πλήρη προστασία από το νερό (στεγανοποίηση) και τη ζέστη με βάρος κατασκευής μόλις 1,5kg/m2.

3) Το κόστος σε σχέση με άλλα συστήματα μόνωσης είναι αρκετά πιο οικονομικό.

4) Μηδαμινές απαιτήσεις προετοιμασίας της επιφάνειας (μεταφορά ή ανύψωση ηλιακών και δεξαμενών, χτίσιμο περιμετρικού στηθαίου κ.α.).
Επιπροσθέτως βάφοντας το σπίτι σας εσωτερικά εγκλωβίζετε τη θερμότητα από τα συστήματα θέρμανσης (καλοριφέρ, τζάκι κ.α.) διατηρώντας συνεχώς μία ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα, εξοικονομώντας έως και 25% ενέργεια από τη χρήση των θερμαντικών σωμάτων!